Bettina Stang Løberg

Mine favoritt bøker 02.03.15

Fikk et spørsmål om jeg kunne komme med noen gode tips til hvordan komme i gang med lesing av en god bok, så hvorfor ikke gi noen tips av gode bøker i samme slengen? Her er min liste over de fem beste bøkene jeg har lest, og hvordan man kan komme i lesemodusen! 

Dette her er mine fem favoritt bøker. Jeg har lest de fleste flere ganger, og synes de blir bedre hver gang. 

"Ung jente, voksen mann" av Eline Lund Fjæren - Denne boken har venninnen min Eline skrevet, og er hennes første roman. Boken handler om forholdet til en veldig ung jente, og en voksen mann. Forholdet deres går over flere år, og vi får se hvordan begge vokser som personer. Romanen vant flere priser da den kom ut, og dette er en bok som man virkelig burde få lest! 

"The Fault In Our Stars" av John Green - De aller fleste har nok hørt om enten filmen eller denne boken. Den er kanskje "klissete" og en klisje, men jeg synes den er godt skrevet. I tillegg er det en fin historie mellom to personer som begge har hatt kreft, og hvordan de finner hvrandre. Jeg gårt så mye da jeg leste denne boken, og like mye da jeg så filmen. 

"Beatles" av Lars Saabye Christensen - Dette er en klassisk oppvekstsroman som kom ut i 1984. Selvom det er en eldre bok, er den like relevant i dag som da den kom ut. Jeg leste denne boken første gang da vi fikk den som særemne i Norsk på VGS. Selv var jeg skeptisk i starten til en så tykk og gammel bok, men jeg ble virkelig positivt overrasket! Man klarer ikke legge den fra seg, og man vil vite hva som skjer videre med Kim, Gunnar, Ola og Seb. Handlingen finner sted i Oslo på 1960-70tallet, og om hvordan guttene takler hverdangsproblemer, jenter og The Beatles. 

"Evig Søndag" av Linnéa Myhre - Dette er en biografi skrevet av Myhre om hennes liv med spiseforstyrrelser. Jeg synes denne boken er veldig sterk, og man ble sliten og til tider "uvel" av å lese den. Selv synes jeg hun skriver veldig godt, og man vil vite hva som skal skje videre. Myhre er kanskje mest kjent som blogger, men man får et helt annet inntrykk av henne etter å ha lest denne boken!

"Fight Club" av Chuck Palahniuk - Dette er min absolutt favoritt bok, og jeg har nok lest den 10 ganger. Den er veldig spesiel, og handler om livet til en mann som lider av insomnia. Etter hvert møter han Tyler, og etter dette blir livet hans snudd på hodet! Boken er også blitt laget til en film av David Fincher med samme navn. Jeg så filmen først og var helt gal etter denne, og måtte dermed lese boken. Boken er veldig mørk og spennende, og jeg klarte ikke legge den fra meg! 

Personlig synes jeg det er best å lese en bok når jeg ikke har noe å gjøre, og ikke stresser i det hele tatt. Å sette seg ute i sola med en kopp kaffe og en god bok er virkelig herlig! Men noen andre tips for å komme i gang med bøker kan for eksempel være å lese på vei til skolen eller jobben! Tar du toget kan man få lest en god del på en dag. Les også bøker som er blitt laget til filmer, og sammenlign boka og filmen for å se hva du likte best. Kanskje synes du boken var bedre enn filmen? Ta med deg bøker på ferie - les på stranden, på hytta eller på flyturen som tar 5timer ++. Men det viktigste for å bli glad i å lese, er å starte med bøker som appelerer til deg! Finn anbefalinger på bøker som er innen en sjanger som du liker selv - hvis du liker skrekkfilmer så kanskje du også vil like bøker i samme sjanger? Stress heller aldri med å bli feridg med en bok, men les når du har lyst og tid - da er det med en gang mye mer glede i å lese boken! 

Les mer i arkivet » Mai 2015 » Mars 2015 » Februar 2015
+ legg meg til som venn
Hei! Mitt navn er Bettina, og er 20år. Her skriver jeg mest om mote, foto og min hverdag. Håper du liker min blogg!Bettina Stang Løberg

Kontakt

din epost adresse


Kategorier
Arkiv

Gratisdesign laget av Tonjemt

hits